DİDİM ESKİ KAYMAKAMINA HAPİS

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.05.2014 - 19:18, Güncelleme: 31.05.2014 - 19:18 2204+ kez okundu.
 

DİDİM ESKİ KAYMAKAMINA HAPİS

DİDİM ESKİ KAYMAKAMI ALİ KATIRCI "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" SUÇUNDAN 5 AY HAPİS CEZASI ALDI Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Didim eski Kaymakamı Ali Katırcı, 2010 yılında Didim’deki 3'üncü Koyda su sporları parkuru alanı ile ilgili konudan ceza aldı.  Didim 3'üncü Koy su sporları parkur alanında Mal Müdürlüğü’nden kiralanan yerle ilgili Kaymakamlık Başkanlığı'nda toplanan İlçe Sportif Kurulu farklı bir karar verdi.  Verilen karar neticesinde, 2010 yılında su sporları parkur alanında Mal Müdürlüğünden kiralama usulü ile su sporları işletmeciliği yapan Haydar Çaylak’a ait alan, Kaymakam Ali Katırcı’nın başkanlık ettiği kurul tarafından başka şahıslara verilmek istendi.  Bu süreç içerisinde işletmeci Haydar Çaylak, hakkının gasp edildiğini öne sürerek yürütmeyi durdurma davası açtı. Çaylak, açtığı davayı 2011 Mayıs ayında kazanarak, parkurun hakkı olduğunu kanıtladı. Olay üzerine, savcılık istemi ile açılan kamu davasında Kaymakam Ali Katırcı, su sporları için ayrılan parkurun Haydar Çaylak’a kiralandığı süre içerisinde, başkalarına fayda sağlamak amacıyla ikinci bir parkur alanı oluşturduğu ve esas hak sahibi Çaylak’ı mağdur ettiği gerekçesi ile ‘görevi kötüye kullanmaktan’ 5 ay hapis cezası verdi. Eski Kaymakam Katırcı için temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi. 
DİDİM ESKİ KAYMAKAMI ALİ KATIRCI "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" SUÇUNDAN 5 AY HAPİS CEZASI ALDI
Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Didim eski Kaymakamı Ali Katırcı, 2010 yılında Didim’deki 3'üncü Koyda su sporları parkuru alanı ile ilgili konudan ceza aldı. 
Didim 3'üncü Koy su sporları parkur alanında Mal Müdürlüğü’nden kiralanan yerle ilgili Kaymakamlık Başkanlığı'nda toplanan İlçe Sportif Kurulu farklı bir karar verdi. 
Verilen karar neticesinde, 2010 yılında su sporları parkur alanında Mal Müdürlüğünden kiralama usulü ile su sporları işletmeciliği yapan Haydar Çaylak’a ait alan, Kaymakam Ali Katırcı’nın başkanlık ettiği kurul tarafından başka şahıslara verilmek istendi. 
Bu süreç içerisinde işletmeci Haydar Çaylak, hakkının gasp edildiğini öne sürerek yürütmeyi durdurma davası açtı. Çaylak, açtığı davayı 2011 Mayıs ayında kazanarak, parkurun hakkı olduğunu kanıtladı.
Olay üzerine, savcılık istemi ile açılan kamu davasında Kaymakam Ali Katırcı, su sporları için ayrılan parkurun Haydar Çaylak’a kiralandığı süre içerisinde, başkalarına fayda sağlamak amacıyla ikinci bir parkur alanı oluşturduğu ve esas hak sahibi Çaylak’ı mağdur ettiği gerekçesi ile ‘görevi kötüye kullanmaktan’ 5 ay hapis cezası verdi.
Eski Kaymakam Katırcı için temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sokeolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.