KÖYLER BOŞALIYOR, ÜRETİM BİTİYOR!

SÖKE 14.05.2026 - 20:52, Güncelleme: 14.05.2026 - 20:54 132 kez okundu.
 

KÖYLER BOŞALIYOR, ÜRETİM BİTİYOR!

Maliyetlerin altında ezilen köylü köyü terk ediyor…Köye dönüş için acil önlem alınması gerekiyor.
Söke Olay yazarı Mehmet Ali Ataman, çiftçi ve köylülerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek köy yaşamının her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi. Artan maliyetler, ağır bürokratik işlemler ve yetersiz altyapının köylüyü üretimden uzaklaştırdığını belirten Ataman, köylerin hızla boşaldığını ifade etti. “KÖYLÜ KENDİ TOPRAĞINDA ÜRETEMEZ HALE GELDİ” Eskiden köylünün kendi bağına, bahçesine rahatlıkla ev, depo ve hayvan damı yapabildiğini söyleyen Ataman, bugün ise küçük bir yapı için bile yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalındığını belirtti. Bahçesine 30-50 metrekarelik bir depo veya yaşam alanı yapmak isteyen vatandaşın belediye ruhsatı, proje, mimar ücreti ve çeşitli kurum izinleri nedeniyle yüz binlerce liralık yük altına sokulduğunu ifade eden Ataman, “Kendi toprağında üretim yapmak isteyen köylüye bu kadar engel çıkarılmamalı” dedi. “KÖYDE YAŞAM ŞARTLARI AĞIRLAŞTI” Köylerde doğalgaz olmamasına rağmen tüp fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Ataman, elektrik, internet ve su fiyatlarında da köylü ile şehirde yaşayan vatandaş arasında fark kalmadığını söyledi. Yaşam şartlarının ağırlaşması nedeniyle birçok ailenin şehir merkezine taşındığını ifade eden Ataman, köylerde nüfusun her geçen gün azaldığını dile getirdi. “KÖYE DÖNÜŞ İÇİN YENİ DÜZENLEME ŞART” Yetkililere çağrıda bulunan Mehmet Ali Ataman, köylerin yeniden üretim merkezi haline gelebilmesi için acil yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Ataman, özellikle köylerde yaşayan vatandaşların görüşleri alınarak yeni adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Köylü desteklenmezse üretim tamamen bitecek. Köye dönüş için artık somut adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı. SÖKE OLAY
Maliyetlerin altında ezilen köylü köyü terk ediyor…Köye dönüş için acil önlem alınması gerekiyor.

Söke Olay yazarı Mehmet Ali Ataman, çiftçi ve köylülerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek köy yaşamının her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi.

Artan maliyetler, ağır bürokratik işlemler ve yetersiz altyapının köylüyü üretimden uzaklaştırdığını belirten Ataman, köylerin hızla boşaldığını ifade etti.

“KÖYLÜ KENDİ TOPRAĞINDA ÜRETEMEZ HALE GELDİ”

Eskiden köylünün kendi bağına, bahçesine rahatlıkla ev, depo ve hayvan damı yapabildiğini söyleyen Ataman, bugün ise küçük bir yapı için bile yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Bahçesine 30-50 metrekarelik bir depo veya yaşam alanı yapmak isteyen vatandaşın belediye ruhsatı, proje, mimar ücreti ve çeşitli kurum izinleri nedeniyle yüz binlerce liralık yük altına sokulduğunu ifade eden Ataman, “Kendi toprağında üretim yapmak isteyen köylüye bu kadar engel çıkarılmamalı” dedi.

“KÖYDE YAŞAM ŞARTLARI AĞIRLAŞTI”

Köylerde doğalgaz olmamasına rağmen tüp fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Ataman, elektrik, internet ve su fiyatlarında da köylü ile şehirde yaşayan vatandaş arasında fark kalmadığını söyledi.

Yaşam şartlarının ağırlaşması nedeniyle birçok ailenin şehir merkezine taşındığını ifade eden Ataman, köylerde nüfusun her geçen gün azaldığını dile getirdi.

“KÖYE DÖNÜŞ İÇİN YENİ DÜZENLEME ŞART”

Yetkililere çağrıda bulunan Mehmet Ali Ataman, köylerin yeniden üretim merkezi haline gelebilmesi için acil yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Ataman, özellikle köylerde yaşayan vatandaşların görüşleri alınarak yeni adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Köylü desteklenmezse üretim tamamen bitecek. Köye dönüş için artık somut adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.

SÖKE OLAY

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sokeolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.