SÖKE BELEDİYESİ’NE BİR BAKANLIK HİBESİ DAHA!
SÖKE BELEDİYESİ’NE BİR BAKANLIK HİBESİ DAHA!
15 MİLYON TL’LİK ATIK AKTARMA TIRI FİLOYA KATILDI..
Söke Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle yaklaşık 15 milyon TL değerindeki atık aktarma tırını belediye araç filosuna kazandırdı.
Daha önce kiralama yöntemiyle gerçekleştirilen atık transfer işlemleri, artık Söke Belediyesi’nin kendi öz malı olan araçla yapılacak.
AYLIK 500 BİN TL TASARRUF HEDEFLENİYOR
Yeni atık aktarma tırının hizmete girmesiyle birlikte belediyenin önemli bir gider kaleminde tasarruf sağlanması hedefleniyor.
Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre yeni araç sayesinde aylık yaklaşık 500 bin TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
Böylece daha önce kiralama için ödenen bedeller belediye bütçesinde kalacak.
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, bugüne kadar kiralama yöntemiyle gerçekleştirilen atık transfer işlemlerinin artık belediyenin kendi aracıyla yapılacağını söyledi.
Yeni aracın yaklaşık 15 milyon TL değerinde olduğunu belirten Arıkan, aracın belediye filosuna kazandırılmasıyla bütçede önemli bir tasarruf oluşturulacağını ifade etti.
SÖKE OLAY
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.