SÖKE KÜLE TESLİM OLMAYACAK!

SÖKE 23.06.2026 - 09:40, Güncelleme: 23.06.2026 - 09:42 197 kez okundu.
 

SÖKE KÜLE TESLİM OLMAYACAK!

Söke’de muhtarlar, çevre gönüllüleri ve vatandaşlar kül depolama tesisine karşı ortak mücadele kararı aldı.
Söke'nin Sofular Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda muhtarlar, çevre gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar bir araya gelerek bölgede yapılması planlanan kül depolama tesisine karşı tek ses oldu. Toplantıda, tesisin hayata geçirilmemesi için ortak mücadele yürütüleceği vurgulandı. MUHTARLARDAN ORTAK TAVIR Toplantıya çevre mahallelerden 16 muhtarın yanı sıra SökeÇEP adına Yavuz Abrinç, TEMA Vakfı adına Ömriye Demirkol, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, Sofular Mahalle Muhtarı Veli Kurt, Dr. Varol Aydın, EKODOSD adına Bahattin Sürücü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muhtarlar, kül depolama tesisinin yalnızca Sofular'ı değil, tüm Söke'yi ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, bu mücadelede birlikte hareket edeceklerini ifade etti. ÇEVRE VE SAĞLIK RİSKLERİ GÜNDEME GELDİ Toplantıda konuşan Dr. Varol Aydın, ÇED süreci, tesisin çevreye ve insan sağlığına olası etkileri ile devam eden hukuki süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bölgenin doğal yapısının korunması gerektiğine dikkat çeken Aydın, sürecin yakından takip edilmesinin önemini vurguladı. MÜCADELE BÜYÜYECEK SökeÇEP adına konuşan Yavuz Abrinç ise 5 Ağustos'ta yapılacak süreç öncesinde izlenecek yol haritasını anlattı. Halkı bilinçlendirme toplantılarının artırılacağını, bilgilendirme broşürleri dağıtılacağını ve tüm sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin sürece dahil edilmesi için çalışma yürütüleceğini söyledi. Toplantının sonunda söz alan muhtarlar, mücadelenin siyasi değil, tamamen Söke'nin geleceğiyle ilgili olduğunun altını çizerek, "Söke'yi temiz tutacağız, küle teslim etmeyeceğiz." mesajını verdi. Toplantı, kül depolama tesisine karşı ortak mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin vurgulanmasıyla sona erdi. SÖKE OLAY
Söke’de muhtarlar, çevre gönüllüleri ve vatandaşlar kül depolama tesisine karşı ortak mücadele kararı aldı.

Söke'nin Sofular Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda muhtarlar, çevre gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar bir araya gelerek bölgede yapılması planlanan kül depolama tesisine karşı tek ses oldu.

Toplantıda, tesisin hayata geçirilmemesi için ortak mücadele yürütüleceği vurgulandı.

MUHTARLARDAN ORTAK TAVIR

Toplantıya çevre mahallelerden 16 muhtarın yanı sıra SökeÇEP adına Yavuz Abrinç, TEMA Vakfı adına Ömriye Demirkol, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, Sofular Mahalle Muhtarı Veli Kurt, Dr. Varol Aydın, EKODOSD adına Bahattin Sürücü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhtarlar, kül depolama tesisinin yalnızca Sofular'ı değil, tüm Söke'yi ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, bu mücadelede birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

ÇEVRE VE SAĞLIK RİSKLERİ GÜNDEME GELDİ

Toplantıda konuşan Dr. Varol Aydın, ÇED süreci, tesisin çevreye ve insan sağlığına olası etkileri ile devam eden hukuki süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bölgenin doğal yapısının korunması gerektiğine dikkat çeken Aydın, sürecin yakından takip edilmesinin önemini vurguladı.

MÜCADELE BÜYÜYECEK

SökeÇEP adına konuşan Yavuz Abrinç ise 5 Ağustos'ta yapılacak süreç öncesinde izlenecek yol haritasını anlattı.

Halkı bilinçlendirme toplantılarının artırılacağını, bilgilendirme broşürleri dağıtılacağını ve tüm sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin sürece dahil edilmesi için çalışma yürütüleceğini söyledi.

Toplantının sonunda söz alan muhtarlar, mücadelenin siyasi değil, tamamen Söke'nin geleceğiyle ilgili olduğunun altını çizerek, "Söke'yi temiz tutacağız, küle teslim etmeyeceğiz." mesajını verdi.

Toplantı, kül depolama tesisine karşı ortak mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin vurgulanmasıyla sona erdi.

SÖKE OLAY

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sokeolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.