SÖKE’DE KİPAŞ YANGINLARINA ARTIK “DUR” DENİLMELİ!
SÖKE’DE KİPAŞ YANGINLARINA ARTIK “DUR” DENİLMELİ!
"SÖKE’NİN ZARARINI KİM ÖDEYECEK?" DİYEN ATAMAN’DAN KİPAŞ’A ÇAĞRI: GÜNEŞ IŞINLARINI KESİN, YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇİN!
Söke’nin kanayan yarası haline gelen KİPAŞ yangınlarına bir yenisi daha eklendi.
Fabrikada önceki gün yaşanan yangının ardından Söke Olay Köşe Yazarı Mehmet Ali Ataman’dan dikkat çeken bir uyarı geldi.
Ataman, özellikle hurda kağıtların bulunduğu alanlarda güneş ışınlarının etkisine dikkat çekerek, yangınların önüne geçilmesi için acilen önlem alınması gerektiğini söyledi.
“GÖLGELİK SİSTEMİ KURULMALI”
Ataman, KİPAŞ’ın hurda kağıt deposunun güneş ışınlarını doğrudan almasını önleyecek bir sistem kurulması gerektiğini belirterek, “Güneşin dik geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında açılır-kapanır, ışık kıran gölgelik sistemi kurulmalı.” dedi.
Ataman’a göre bu tür bir önlem, özellikle güneşin etkisinin yoğun olduğu saatlerde yangın riskinin azaltılmasına katkı sağlayabilir.
“FABRİKANIN ZARARINI SİGORTA ÖDER, SÖKE’NİN ZARARINI KİM ÖDEYECEK?”
Ataman’ın en dikkat çekici uyarısı ise yangınların Söke’ye olan etkileriyle ilgili oldu.
“KİPAŞ zararlarını sigorta şirketlerinden karşılatabilir. Ama Söke OSB’deki sanayicilerin zararları ve Söke halkının çektiği çile ne olacak?” diyerek tepki gösteren Ataman, yangınların ve tozların toplumda sanayi kuruluşlarına karşı ciddi bir tepki oluşturduğunu ifade etti.
Ataman, bu tablonun artık kabul edilmesi gerektiğini belirterek, sanayi ile Söke halkının karşı karşıya gelmemesi için gerekli önlemlerin vakit kaybetmeden alınmasını istedi.
KİPAŞ’ta çıkan her yangının ardından aynı görüntülerin yaşanması, Söke’de tepkiyi daha da büyütüyor.
Yangın, duman ve toz nedeniyle vatandaşların yaşadığı sıkıntıların artık görmezden gelinemeyeceğini belirten Ataman, KİPAŞ yönetimine ve ilgili kurumlara açık çağrıda bulundu.
“ZARARI SİGORTA KARŞILAYABİLİR AMA…”
Ataman, KİPAŞ’ın yangınlardan kaynaklanan maddi zararlarını sigorta şirketlerinden karşılayabileceğini, ancak yangınların Söke’ye yansıyan sonuçlarının sadece maddi kayıpla sınırlı olmadığını vurguladı.
Yangınlarla birlikte ortaya çıkan duman, koku ve tozun Söke halkını da etkilediğine dikkat çeken Ataman, sanayi kuruluşlarının da bu durumdan zarar gördüğünü ifade etti.
Ataman, KİPAŞ’ta yaşanan yangınların ve çevreye yayılan tozların toplumda sanayicilere karşı tepkiye neden olduğunu belirterek, bu durumun artık görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.
“TEDBİRLER ACİLEN ALINMALI”
Ataman, KİPAŞ başta olmak üzere sanayi kuruluşlarının yangın ve çevresel etkiler konusunda gerekli tedbirleri daha güçlü şekilde alması gerektiğini belirtti.
Söke’nin sanayisiyle büyümesinin önemli olduğunu ancak sanayi faaliyetlerinin çevre ve halk sağlığı açısından oluşturabileceği risklerin de mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade eden Ataman, yetkililere ve fabrika yönetimine çağrıda bulundu.
Söke’de KİPAŞ yangınlarının artık sıradan bir olay olarak görülmemesi gerektiğini belirten Ataman, "Yangınların ardından zararı karşılamak yerine, yangın çıkmasını önleyecek tedbirler alınmalı" dedi.
SÖKE OLAY
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.