AYDIN'DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI DAMACANALI ÖNLEM!

SÖKE 22.06.2025 - 23:11, Güncelleme: 22.06.2025 - 23:14 504 kez okundu.
 

AYDIN'DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI DAMACANALI ÖNLEM!

Aydın’da yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte orman yangını riski yükseldi. Ekipler vatandaşları anonslarla uyarırken dikkat çeken bir önlem daha devreye girdi.
Aydın Orman İşletme İl Müdürlüğü, orman yangını riski taşıyan bölgelere 1000 adet damacana yerleştirdi. ÇİNE, KUŞADASI, SÖKE VE EFELER'DE UYGULANDI Damacanalar, Çine’de Alabayır ve Kavşit yolu, Kuşadası’nda Yeniköy, Söke’nin Ağaçlı yolu ile Efeler’de Paşayaylası gibi noktalarda yol kenarlarına bırakıldı. İçinde orman yangınlarında kullanılan özel kırmızı sıvı bulunan damacanaların, yangına ilk müdahale amacıyla kullanılacağı belirtildi. "TEHLİKE ANINDA KULLANIN" Ağaçlı Muhtarı Serkan Tarakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gördüğünüz damacanaların içindeki sıvı içilmez. Sadece yangın durumunda kullanılmak üzere bırakıldı. En ufak duman ya da alevde müdahale edin, büyük tehlikede 112’yi arayın” dedi. Ekipler, havaların aşırı sıcak seyrettiği bu günlerde vatandaşların duyarlı davranmasını ve ormanlık alanlarda ateş yakmaktan kaçınmasını istedi. SÖKE OLAY
Aydın’da yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte orman yangını riski yükseldi. Ekipler vatandaşları anonslarla uyarırken dikkat çeken bir önlem daha devreye girdi.

Aydın Orman İşletme İl Müdürlüğü, orman yangını riski taşıyan bölgelere 1000 adet damacana yerleştirdi.

ÇİNE, KUŞADASI, SÖKE VE EFELER'DE UYGULANDI

Damacanalar, Çine’de Alabayır ve Kavşit yolu, Kuşadası’nda Yeniköy, Söke’nin Ağaçlı yolu ile Efeler’de Paşayaylası gibi noktalarda yol kenarlarına bırakıldı.

İçinde orman yangınlarında kullanılan özel kırmızı sıvı bulunan damacanaların, yangına ilk müdahale amacıyla kullanılacağı belirtildi.

"TEHLİKE ANINDA KULLANIN"

Ağaçlı Muhtarı Serkan Tarakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gördüğünüz damacanaların içindeki sıvı içilmez. Sadece yangın durumunda kullanılmak üzere bırakıldı. En ufak duman ya da alevde müdahale edin, büyük tehlikede 112’yi arayın” dedi.

Ekipler, havaların aşırı sıcak seyrettiği bu günlerde vatandaşların duyarlı davranmasını ve ormanlık alanlarda ateş yakmaktan kaçınmasını istedi.

SÖKE OLAY

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sokeolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.