BAŞKAN DEMİRYÜREK'TEN MESLEKTAŞLARINA ÇAĞRI!
BAŞKAN DEMİRYÜREK'TEN MESLEKTAŞLARINA ÇAĞRI!
Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu’nun yeni dönem yönetiminde üstlendiği görevle dikkat çeken Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yılmaz Demiryürek Söke’de imza kampanyası başlattı.
Başkan Demiryürek, berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışan çırak ve stajyerlere yönelik devlet desteklerinin yeniden verilmesi amacıyla başlatılan imza kampanyasına tüm meslektaşlarını destek olmaya çağırdı.
Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında çırak ve stajyerlere sağlanan devlet desteklerinin 1 Ekim 2023 tarihinde kaldırıldığını hatırlatan Demiryürek, bu kararın hem işletmeleri hem de mesleğe yeni başlayan gençleri olumsuz etkilediğini ifade etti.
“SEKTÖRÜN GELECEĞİ TEHLİKEDE”
Başkan Yılmaz Demiryürek, yaptığı açıklamada çırak desteğinin yeniden verilmesinin zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Mesleğimizin geleceği olan çıraklarımızın desteklenmesi büyük önem taşıyor. Devlet desteğinin kaldırılmasıyla birlikte birçok işletmemiz ek mali yüklerle karşı karşıya kaldı. Gençlerimizin meslek edinmesini teşvik etmek ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak adına bu desteğin yeniden verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE GENELİNDE ORTAK TALEP
Türkiye genelinde 122 oda başkanının ortak talebi doğrultusunda, Federasyon Genel Başkanı Tolgahan Demir öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı.
Kampanya ile çırak ve stajyerlere yönelik devlet desteklerinin yeniden hayata geçirilmesi hedefleniyor.
SÖKE’DEN YOĞUN KATILIM ÇAĞRISI
Başkan Demiryürek, Söke’deki tüm berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerini kampanyaya destek vermeye davet ederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek sesimizi daha güçlü duyurabiliriz. Mesleğimizin geleceği ve çıraklarımızın yarınları için tüm meslektaşlarımızı odamıza gelerek imza kampanyasına destek vermeye çağırıyorum. Desteğiniz gücümüzdür” dedi.
İmza kampanyasının 13 Temmuz 2026 tarihine kadar mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi.
SÖKE OLAY
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
