EMEKLİLER ALANLARA ÇIKIYOR!
EMEKLİLER ALANLARA ÇIKIYOR!
TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI 2 OCAK'TA SÖKE’DE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK..
Tüm Emeklilerin Sendikası, emeklilerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2 Ocak 2026 Cuma günü Türkiye genelinde 120 noktada eş zamanlı basın açıklaması yapacağını duyurdu.
Söke’deki açıklama, yarın saat 16.00'da Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
SEYYANEN 20 BİN TL ZAM TALEBİ
Sendikadan yapılan açıklamada, tüm emeklilere seyyanen 20 bin TL zam yapılması ve bu artışın, emekli aylıklarına eşit şekilde yansıtılması talep edildi.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI MEMUR MAAŞINA EŞİTLENSİN
Açıklamada, en düşük emekli aylığının yeni işe başlayan bir memurun maaşına eşitlenmesi gerektiği vurgulandı.
Enflasyon nedeniyle yaşanan kayıpların telafi edilmesi ve emekli maaşlarına refah payı eklenmesi çağrısı yapıldı.
SAĞLIKTA KATKI PAYLARI KALDIRILSIN
Emeklilerin sağlık hizmetlerinde yaşadığı mağduriyetlere de dikkat çekildi.
Katkı payları, muayene ücretleri ve ilaç farklarının kaldırılması istendi.
BARINMA VE KİRA DESTEĞİ ÇAĞRISI
Emekliler ve dar gelirli yurttaşlar için barınma ve kira desteği sağlanması gerektiği belirtilirken, artan yaşam maliyetleri karşısında emeklilerin yalnız bırakıldığı ifade edildi.
SÖKE OLAY
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
