SEDAT ARSLAN PAZARCININ HAKKI İÇİN SAHADA!
SEDAT ARSLAN PAZARCININ HAKKI İÇİN SAHADA!
Söke Meyve ve Sebzeciler Odası Başkan Adayı Sedat Arslan, Didim Pazaryeri’nde tezgâhı bulunan ve tezgâh devri bekleyen pazarcı esnafı için kritik bir sürecin başladığını açıkladı.
SEDAT ARSLAN SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Didim Belediyesi’nden edindiği bilgiler doğrultusunda açıklama yapan Sedat Arslan, bu kapsamdaki esnafın gerekli evrakları önümüzdeki hafta içerisinde Didim Belediyesi’ne teslim etmesi gerektiğini belirtti.
Başvurular için istenen evraklar şu şekilde sıralandı Kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, 4 adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ilmuhaberi, üretici belgesi (vergiye tabi olanlardan istenmez), ilgili meslek odası kaydı, vergi levhası (üretici olanlardan istenmez).
Arslan, başvuruların ardından esnafa ait dosyaların Didim Belediyesi Encümeni’nde görüşülerek karara bağlanacağını ifade etti.
MAĞDURİYETE GEÇİT YOK
Pazarcı esnafının hak kaybı yaşamaması için süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Sedat Arslan, “Pazarcı esnafı bugüne kadar çoğu zaman kulaktan dolma bilgilerle, son dakika duyurularıyla ve belirsizlikle karşı karşıya kaldı. Biz bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Biz yönetirsek; tezgâh devri, yer değişikliği ve ruhsat işlemleri son güne bırakılmayacak. Esnaf önceden ve yazılı olarak bilgilendirilecek. Pazarcı esnafı belediye kapılarında beklemeyecek. Oda, esnaf adına süreci takip eden değil, yürüten olacak. Biz yönetirsek; başkan odada oturmayacak. Pazarda, tezgâhın başında, esnafın yanında olacak. Esnafın sorununu Ankara’ya, Aydın’a, Didim’e bizzat taşıyacak. Bu oda birkaç kişinin değil, binlerce pazarcının odası olacak. Kararlar masa başında değil, esnafla birlikte alınacak.” şeklinde konuştu.
SÖKE OLAY
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
